Bloglovin'de takip ediniz :)

Follow on Bloglovin

5 Nisan 2013 Cuma

EMPATİ - ADAM FAWER

Merhabalar..
Aslında kitap kurdu,delisi, hatta aşığı (sevdiceğim duymasın) olan şahsımın kitap blogu açması lazım gelirdi :)
Bu gün aylık çekmece düzenlememi yaparken küçük kırmızı not defterime rastladım ve okuduğum kitaplarla ilgili notların bazılarını buldum.Bu da onlardan biri,bakalım ne demişim :)
"Önceki kitabı olan Olasılıksız'ı da okumuş biri olarak iki kitap arasında inanılmaz benzerlikler buldum. Öncelikle yazarımız gizli devlet bağlantıları,kurumlar ve örgütlere meraklı ; bir de esmer,güzel,tehlikeli kadınlara.. Tabi bir de bunlara tutulan hımbıl tipleri de unutmamalı. 
İki kitapta da deneylerin etrafında geçen hikayeler var ve bu deneylerin yapıldığı mekanlar birbirine tıpatıp benziyor.Bunun yanı sıra Fawer iç konuşmalarla da iyi geçiniyor. Bazı yerleri okurken kendinizi 'iç ses' olan bir film izler gibi hissediyorsunuz.
Kasvetli,düşük kalite barları mekan olarak çok seviyor.Karakterler çeşitli değil ve tasvirleri de yeterli değil. Sonuç olarak -tabi bu benim fikrim-  yazarımız kısır döngüden kurtulamamış bu kitapta. 
Kitapları merak ettiğimden ya da akıcılığından dolayı değil, başladığım işi bitirmek için okudum. Ve de bitirmem zor olmadı çünkü dili çok düzdü, akılda kalıcı cümleler de yoktu malesef..
Çok fazla cinsellik ögesi konulmuş kitaba,renk katması için yapımış belki ama bence bütünlük yoktu.
Yazar benim için Stephen King'in sonuyla karşı karşıya kaldı,okuduğum 2. kitabından sonra içim soğudu ve diğer kitaplarını okuma isteğim yok.. " 

6 yorum:

  1. Olasiliksizi cok beğenerek okumuştum,shrodingerin kedisi hikayesi ni ilk oradan öğrenmiştim,laplace şeytanıni da öyle...bana cok değişik bir bakış acisi kazandırmıştı ama empati için bunu söyleyemem dediğin gibi bir önceki kitaba fazla benziyor konu güzel ama kurgu konusunda yazar kendini tekrarlamis...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. malesef..bir çok "bestseller" yazarında var bu durum.çok satanın yerini doldursun diye kardeş kitaplar yazıyorlar :)

      Sil
  2. Bende okudum bu kitabi,ve Olasılıksız'ı. Sevmiştim ben ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin zevki ve kitaptan beklentisi ayrı canım.beğendiysen ne güzel :)

      Sil
  3. İki kitabıda okudum ve ikisinide beğendim ben.. en azından sıkılmıyosun okurken.. sürüklüyo kitaplar seni.. ben aynı tarzda bi 3. kitabınıda okurum.. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevdiğin bir tarzı ve yazarı tutturduysan devam etmek gerekir zaten :)

      Sil

yorumlarınız değerli =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...